יום שבת, 29 במאי 2010

אורז קארי

 מגישת הקפה - ג'ון פרדריק לואיס - 1857

תבשיל זה יספק לכם בהנאה רבה את מנת החלבון היומית שלכם. אם אין לכם קארי בבית, לא נורא, אפשר להשתמש בתערובת תבלינים אחרת אם כי אני ממליץ בכל זאת על קארי.

אורז קארי :  (5 מנות)

- 2 כפיות מלח
- 3 כפיות קארי (ר' תבלינים)
 - 2 עגבניות
- 1 כוס אורז
- 1 כוס גרגרי חיטה
- 2 כפות שמן

משרים את גרגרי החיטה במים חמים משך שעתיים.
שמים את האורז בסיר ושופכים פנימה את השמן. מערבבים עד שכל הגרגרים עטופים בשמן.
מוסיפים כוס וחצי מים, את החיטה, המלח והקארי.
מכסים את הסיר. שמים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה ואז מנמיחים.
חותכים העגבניות ומוסיפים לסיר.
מבשלים על אש קטנה משך 10 דקות ואז פותחים את הסיר, בוחשים, מוסיפים עוד קצת מים, מבשלים עוד 5 דקות ואז מורידים מהאש ומשאירים מכוסה לעוד 10-15 דקות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה