יום חמישי, 27 במאי 2010

אטריות אודון מוקפצות

"משתה בכחוס" - דיאגו ולסקז - 1629

בימינו אפשר להשיג אטריות אודון בכל סופר. לעתים ניתן להשיגן לפי משקל (בעיקר בשווקים). הן באות במאין בלוקים רבועים כשבדרך כלל כל בלוק הוא הכמות המספיקה למנה אחת. אם לא הצלחתם להשיג אטריות אודון, תוכלו להשתמש באטריות ספגטי רגילות השבורות לחצי. פחות אידאלי אבל גם עובד.
אטריות אודון מוקפצות : (2 מנות)

- 2 בלוקים אטריות אודון
 - חצי כרישה חתוכה
- 1 קוביית טופו חתוכה
- שמן חמניות/סויה
- רוטב סויה
- 2 פרוסות ג'ינג'ר

חותכים את הטופו לקוביות ומשרים בתמיסה של רוטב סויה מהול חצי חצי במים משך 20-30 דקות.
מבשלים האטריות בסיר מים משך 4-5 דקות על אש גבוהה עד שמתרככות ואז מסננים.
שמים 2 כפות שמן במחבת גדולה/ווק על אש גבוהה.
כשהשמן רותח שמים בפנים את הג'ינג'ר ומטגנים מעט.
מוסיפים את הכרישה, בוחשים חצי דקה - דקה ואז מוסיפים את הטופו ובוחשים / מקפיצים עד שמשחים.
מוסיפים את האטריות, מערבבים.
ממליחים ע"י 2 כפות רוטב סויה.
מערבבים / מקפיצים משך דקה - דקה וחצי ואז מורידים מהאש.
אופציה: אחרי שירד מהאש אפשר להוסיף לתבשיל נבטים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה