יום ראשון, 23 במאי 2010

בורשט תפ"א ושמנת

"אוכלי תפוחי האדמה" - וינסנט ואן-גוך - 1885


את המרק הרוסי המסורתי והממלא הזה כיף לאכול בחורף. קל להכנה, מפנק ומכיל מנה הגונה של פחמימות.

בורשט תפוחי אדמה ושמנת: (4 מנות)

- 1 סלק גדול
- 5-6 תפוחי אדמה קטנים (4-3 גדולים)
- קופסא שמנת לבישול 15 אחוז
- 2 כפות מלח

מקלפים את התפ"א, מרככים במיקרו וחותכים לפרוסות.
חותכים את הסלק לפרוסות קטנות/חתיכות.
שמים בסיר, מכסים במים, מחממים על אש גדולה עד רתיחה ואז על אש קטנה למשך 40 דקות.
מורידים מהאש, מוסיפים שמנת ובוחשים.

לא ללבוש בגדים לבנים כשאוכלים/מכינים את זה. ראו הוזהרתם!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה