יום שלישי, 8 ביוני 2010

רטטוי



 אדוארד מאנה - "ארוחת בוקר על הדשא" - 1863

הרטטוי הינו תבשיל ירקות כפרי ומקורו באזור פרובאנס שבדרום צרפת. ישנן כל מיני וריאציות של רטטוי בסוגים שונים של ירקות. את הרטטוי אפשר להגיש כתוספת לאורז ונהוג להגישו עם לחם. המתכון החביב עלי שאציג לפניכם כעת הוא רטטוי מחציל, גזר ופלפלים. אני משתמש באספטידה (ר' תבלינים), מה שלא לכל אחד יש במטבח, אבל זו לא חובה ואפשר להשתמש בבצל במקום. מאחר וכל ירק דורש זמן בישול שונה, מה שחשוב הוא הסדר בו שמים אותם בסיר.

רטטוי גזר, פלפל, חציל: (3-4 מנות)
- 1 חציל
- 4 גזרים
- 3 פלפלים כתומים
- 1 כף אספטידה (ר' תבלינים)
- חצי כף מלח
- 3 כפות שמן

חותכים את כל הירקות לפלחים קטנים/קוביות.
שמים סיר עם שמן על אש גבוהה.
שמים בסיר את הגזר ומטגנים 1-2 דקות.
מוסיפים את החציל ומטגנים עוד 1-2 דקות.
מוסיפים את הפילפלים ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
מכסים את הסיר לבישול עוד 10 דקות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה