יום שישי, 21 במאי 2010

מרק עגבניות ותירס

 אביי ריאן - "פלחי עגבניה" - שמן על מזונית

להבדיל מהמתכונים האחרים שלי, זה לא דורש יותר מידי מצרכים שאין בכל בית. המתקתקות של התירס מאזנת את החמיצות של העגבניה. נחמד, משביע וקל. במתכון הזה רשמתי תירס מקופסת שימורים, שזה קצת חילול קודש מבחינתי בדרך כלל, אבל בהחלט אפשר להשתמש בתירס קפוא או טרי.

מרק עגבניות ותירס:
 
 - 3 עגבניות
- 1 קופסת שימורים תירס
- חצי כף מלח
- חצי כפית סוכר
- חצי כוס מים

חותכים את העגבניות לחתיכות כמה שיותר קטנות ושמים בסיר מכוסה. את הסיר שמים על אש גבוהה משך 5 דקות עד שהופך מיימי ואז מנמיכים לאש קטנה. 
מוסיפים את המים, התירס, הסוכר והמלח.
מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ- 30-40 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה