יום ראשון, 13 ביוני 2010

שעועית צהובה

 לאונרדו דה וינצ'י - "הסעודה האחרונה" - 1498
 המתכון הזה הוא לשעועית טריה כך שיש להרתיח אותה במים תחילה. תדאגו לחתוך את הקצוות לפני שאתם מבשלים אותה. אם אין לכם כוח אפשר תמיד להשתמש בשעועית קפואה. כמו בהרבה מתכונים, גם כאן אני משתמש באספטידה (ר' תבלינים) אבל זה לא הכרחי. תוכלו להשתמש בבצל במקום. נחמד, חגיגי ומרשים. אפשר להגיש כתוספת לאורז.

שעועית צהובה : (4 מנות)

 - סיר גדול של שעועית צהובה
- 3 כפות בהרט (ר' תבלינים)
- 2 כפות שמן זית
- חצי כף מלח
- 1 כף אספטידה (ר' תבלינים)
- 4 כפות פירורי לחם

ממלאים את הסיר במים ומרתיחים את השעועית משך 8 דקות על אש גבוהה.
מרוקנים את המים, מוסיפים 2 כפות שמן זית, מטגנים על אש גבוהה.
תוך כדי טיגון מוסיפים פירורי לחם, מלח, בהרט ואספטידה. מערבבים תוך כדי טיגון.
מכסים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים עוד 20 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה